06.07.2016 09:57

Santos roemt 'echte aanvoerder' Ronaldo

Portugal is nog twee winstpartijen verwijderd van de Europese titel. Woensdagavond wacht daar eerst Wales in de halve finale. Dat betekent de clash tussen Real Madrid-sterren Gareth Bale en Cristiano Ronaldo. Bondscoach Fernando Santos is blij met zijn vedette.

"Hij is een echte aanvoerder. Dan doel ik op de manier waarop hij traint en hoe hij zich opstelt richting zijn teamgenoten. Cristiano is een voorbeeld voor iedereen, hij is onberispelijk", klonken de lovende woorden van de Portugese bondscoach op de persconferentie. Santos vindt niet dat de wedstrijd tussen Wales en Portugal een strijd is tussen Bale en Ronaldo. "Daar ben ik het niet mee eens. Niet de Gouden Bal, maar een plek in de EK-finale wordt betwist."

Portugal hoopt dit EK wel de titel binnen te slepen. In het verleden ging het voor het Zuid-Europese land telkens mis. "Het heeft niet zoveel zin om naar het verleden te kijken, we willen zelf geschiedenis schrijven. Dat is van meet af aan onze instelling geweest dit toernooi", benadrukt Santos.

De bondscoach ziet zijn land niet als favoriet tegen EK-debutant Wales. "Wij staan hier niet voor niets, maar dat geldt ook voor Wales. Zij overleefden één van de zwaarste poules en wonnen in de kwartfinale van België, met liefst 3-1 nog wel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner