06.07.2016 11:15

Hansson: "Ik wil mijn kans grijpen"

Kenneth Vermeer en Pär Hansson in gesprek op de training van Feyenoord (30/06/2016).
Kenneth Vermeer en Pär Hansson in gesprek op de training van Feyenoord (30/06/2016).

De blessure van Kenneth Vermeer, die hem enkele maanden aan de kant houdt, biedt kansen voor de tweede doelman Pär Hansson. De Zweed werd afgelopen seizoen binnen gehaald nadat Warner Hahn een ernstige blessure opliep. Toch speelde hij nog geen minuut bij de Rotterdammers.

De Zweedse goalie is zich van bewust dat Feyenoord op zoek gaat naar een nieuwe doelman. Desondanks hoopt hij dat hij uiteindelijk het Rotterdamse doel mag verdedigen. "Het is heel vervelend voor Kenneth. Hij is een fantastische keeper en een hele goede jongen. Maar iedereen weet dat het zo werkt op topniveau. Het had mij net zo goed kunnen overkomen. Het is nu aan mij om mijn kans te grijpen", klinkt het stellig in gesprek met Helsingborgs Dagblad.

Hansson weet dat het moeilijk zal worden. "De club zal waarschijnlijk een nieuwe keeper aantrekken, maar ik heb het voordeel dat ik hier al een half jaar ben, de club en de spelers ken. We zullen zien wat er gaat gebeuren, ik ben er in ieder geval klaar voor", vertelt Hansson, die de hoop op een plek in het Zweedse elftal nog niet heeft opgegeven. "Als ik hier in de basis kom en ik presteer goed, dan komt het nationaal elftal wellicht weer in beeld. Dat is juiste de weg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner