07.07.2016 09:20

Bale: "Niet de bedoeling dat dit eenmalig blijft"

Als het aan Gareth Bale ligt, dan is Wales er tijdens het WK in 2018 gewoon weer bij. Wales werd woensdagavond in de halve finale van het EK in Frankrijk uitgeschakeld, maar de aanvaller van Real Madrid wil meer.

"We hebben geprobeerd van de ervaringen op dit toernooi te genieten. Dit smaakt naar meer", vertelt de Welshman aan The Guardian. "Het is niet de bedoeling dat dit eenmalig blijft. Deze nederlaag doet zeer, maar we moeten verder kijken. Hier komen we wel weer overheen. Niemand had verwacht dat we zover zouden komen. We moeten trots zijn en vooral nergens spijt van hebben."

Bondscoach Chris Coleman sluit zich aan bij de woorden van Bale. "Het doel is altijd geweest om ons regelmatig te plaatsen voor eindtoernooien. Er was een soort barrière die we moesten doorbreken. Dat WK 1958 was zo lang geleden. Nu weten we wat er allemaal bij komt kijken. Zo'n EK is een heel bijzondere ervaring, omdat je zes à zeven weken met zaken wordt geconfronteerd die je niet aan ziet komen en die je met het hele team moet overwinnen. We willen meer van dat soort uitdagingen aangaan", aldus Coleman.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner