07.07.2016 14:57

Perez hoopt op betere tijden voor Fischer

Viktor Fischer (r.) en Michel Breuer zijn in een duel verwikkeld tijdens de kampioenswedstrijd van Sparta Rotterdam tegen Jong Ajax. (11-04-2016)
Viktor Fischer (r.) en Michel Breuer zijn in een duel verwikkeld tijdens de kampioenswedstrijd van Sparta Rotterdam tegen Jong Ajax. (11-04-2016)

Kenneth Perez denkt dat Viktor Fischer er goed aan heeft gedaan om Ajax te verlaten. De Deense aanvaller stond ooit te boek als één van de grootste talenten van Ajax, maar dat is er nooit helemaal uitgekomen.

"Ik dacht dat hij het helemaal zou worden", bekent Perez tegenover de NOS. Fischer debuteerde op achttienjarige leeftijd voor Ajax in een oefenduel met Celtic en was tijdens zijn eerste seizoen in de Eredivisie goed voor tien doelpunten en vijf assists in 23 duels. Daarna ging het bergafwaarts met de talentvolle aanvaller, die lang aan de kant stond met een hamstringblessure.

Eenmaal fit was Fischer niet meer zeker van een basisplaats en kreeg hij nog weinig speelminuten van Frank de Boer. "Maar zijn invalbeurten waren ook om te janken", vertelt Perez. "Ik denk dat hij het vooral mentaal niet kon opbrengen om na zijn blessure niet meteen weer dé man te zijn, maar achter Younes moest plaatsnemen. Dat is voor hem heel moeilijk geweest. Daardoor liep hij in zijn bewijsdrang zichzelf voorbij in zijn invalbeurten."

Fischer maakte vorige maand de overstap naar het gepromoveerde Middlesbrough en tekende daar een contract voor drie jaar. Ajax ontving een transfersom van vijf miljoen euro. "Dat is natuurlijk een schijntje", aldus Perez. "Als je een bal recht vooruit kunt schieten, kost je al twintig miljoen in Engeland." De Deense analyticus denkt dat een vertrek uit de Eredivisie goed uit kan pakken voor Fischer. "Hier ligt toch de nadruk op tactiek en techniek. En hij had de druk van een topclub. Ik vind hem het allerbeste als hij niet nadenkt."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner