08.07.2016 16:09

Schweinsteiger miste aspect: "Beetje geluk"

Bastian Schweinsteiger baalt als een stekker van de uitschakeling van Duitsland. De aanvoerder van de Duitsers is trots op zijn ploeg, maar had dolgraag de finale willen bereiken. Frankrijk was donderdagavond met 2-0 te sterk.

In de eerste helft had Duitsland veel balbezit, maar de kansen bleven uit. "Het is echt heel jammer", stelt Schweinsteiger op de officiële website van de Duitse voetbalbond. "Onze droom is niet volbracht. We slaagden er niet in om de finale te bereiken, dus Rio zal niet gevolgd worden door een andere magische avond."

"Helaas, we misten iets dat van heel groot belang is tegen Frankrijk: een beetje geluk", ging de Duitser verder. "Nederlagen zijn een onderdeel van het spel, zelfs als ze pijn doen. Wij kunnen de prestatie van onze tegenstander accepteren en we willen het Franse team oprecht van harte feliciteren met het bereiken van de finale."

Schweinsteiger was blij dat zijn ploeg bleef spelen op de manier zoals ze dat hadden afgesproken. "Ik ben trots op wat we bereikt hebben. Wij zijn trouw gebleven aan onze speelstijl. We zijn blijven groeien als een team in de laatste zeven weken en deze saamhorigheid, die ons twee jaar geleden in Brazilië sterk maakte, was hier in Frankrijk weer aanwezig."

Tot slot had de middenvelder nog lovende woorden over de supporters. "Onze fans zijn er ook een onderdeel van. Overal waar we waren, Lille, Saint-Denis, Parijs, Bordeaux of Marseille, dankjewel dat we onze twaalfde man aan onze kant hadden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner