08.07.2016 20:55

Steun voor opmerkelijke carrièremove Seedorf

Een applaudisserende Clarence Seedorf als trainer van AC Milan. (18-05-2014)
Een applaudisserende Clarence Seedorf als trainer van AC Milan. (18-05-2014)

Clarence Seedorf is de nieuwe trainer van de Chinese club Shenzhen FC. Een verrassende keuze, maar volgens Luc Nijholt is de keuze van Seedorf zo vreemd nog niet.

Nijholt is momenteel trainer bij Meizhou Hakka in China en heeft het daar prima naar zijn zin. De oud-trainer van Telstar promoveerde dit jaar naar de hoogste voetbaldivisie in het land. Nijholt denkt dat Seedorf een goede keuze heeft gemaakt. "De buitenwacht zal hier waarschijnlijk vreemd van opkijken", laat Nijholt weten aan RTL Nieuws. "Maar juist omdat Seedorf nog maar een beginnende trainer is, is het voor hem zaak om zoveel mogelijk ervaring op te doen. Het siert hem dat hij deze baan bij Shenzhen FC accepteert. En het is ook veel leuker om op het veld te staan dan thuis op de bank te zitten."

Shenzhen FC wordt door Nijholt gezien als een ambitieuze club met technische spelers. "Het team is in potentie best aardig en heeft tot nu toe onder zijn kunnen gepresteerd. De eigenaren zijn bereid om er veel geld in te pompen en willen zo snel mogelijk naar de top."

Volgens Nijholt ontwikkelt het voetbal in China zich snel, maar moet Seedorf wel zien om te gaan met de veeleisende clubeigenaren. "De clubs hier halen steeds betere spelers en de Chinese spelers ontwikkelen zich ook. Maar het gaat veel clubeigenaren nog niet snel genoeg. Ze willen continu betere spelers halen en blijven investeren. Chinezen hebben over het algemeen weinig geduld, er moet meteen gepresteerd worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner