09.07.2016 10:50

Aanwinst Reza: "Terug en daar ben ik blij om"

Reza Ghoochannejhad (l.) oogt gefocust voor de oefenwedstrijd van sc Heerenveen tegen Drachtster Boys. (02-07-2016)
Reza Ghoochannejhad (l.) oogt gefocust voor de oefenwedstrijd van sc Heerenveen tegen Drachtster Boys. (02-07-2016)

Reza Ghoochannejhad is blij met zijn terugkeer naar Nederland. De spits vertrok in 2011 naar het buitenland, maar tekende vorige maand een tweejarig contract bij sc Heerenveen. Bij zijn oude club Charlton Athletic was hij niet tevreden.

"Het leven was er goed, maar als we voetbalden, dan liep ik er soms maar wat bij. Het was veel kick and rush", stelt Reza in gesprek met de Leeuwarder Courant. Naast het matige voetbal degradeerde Charlton Athletic ook nog eens naar het derde voetbalniveau van Engeland. "Ik ben terug en daar ben ik blij om."

Reza debuteerde in het shirt van sc Heerenveen in het betaalde voetbal, maar een vervolg van zijn carrière kwam er niet in Friesland. Via verhuurperiodes kwam de spits nog tot ruim zeventig duels in de Jupiler League, maar op zijn cv staan nog maar twee Eredivisie-duels. Reza keert echter niet als een gebroken man terug naar Heerenveen.

"Dan zou ik rancuneus zijn en dat ben ik niet. Ik keek naar de manier van spelen die de trainer (Jurgen Streppel, red.) voorstaat en hoefde niet lang na te denken. Uiteindelijk geniet ik het meest van verzorgd, aanvallend voetbal. Dat is me op het lijf geschreven." Reza speelt komend seizoen met het opmerkelijke rugnummer 6.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner