09.07.2016 22:28

Petrov maakt officieuze rentree na leukemie

Stilian Petrov heeft zaterdag een lange, zware en bijzondere herstelperiode afgesloten met speelminuten in het shirt van Aston Villa. De Bulgaar stopte in 2013 met voetballen nadat er bij hem leukemie werd geconstateerd. Hij kwam als invaller in het veld tijdens de oefenwedstrijd tegen het Oostenrijkse GAK 1902. Aston Villa won de oefenpot met 8-0.

Petrov is een clublegende bij Aston Villa en Celtic. Bij beide clubs stond hij voor een periode van zeven jaar onder contract. De middenvelder werkt al twee jaar aan zijn herstel en trainde aan het einde van het afgelopen seizoen al mee bij de beloften van Aston Villa. Petrov is inmiddels 37, maar men gunt de Bulgaar heel erg veel in Birmingham.

De rechtspoot staat op een kleine tweehonderd wedstrijden in de Premier League en kwam in Schotland tot zelfs meer duels voor Celtic. Aangezien Aston Villa volgend seizoen op een niveau lager speelt, is het zomaar mogelijk dat Petrov als contractspeler terugkeert bij de club. Hij speelde zijn laatste wedstrijd in het shirt van Aston Villa op 24 maart 2012.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner