11.07.2016 09:21

Ronaldo jubelt: "Een onvergetelijke dag"

De aanvoerder van de Portugezen, Cristiano Ronaldo, kust de beker na het winnen van de EK-finale tegen Frankrijk. (10-07-2016)
De aanvoerder van de Portugezen, Cristiano Ronaldo, kust de beker na het winnen van de EK-finale tegen Frankrijk. (10-07-2016)

Cristiano Ronaldo won in clubverband alle belangrijke titels, maar een prijs met het Portugese elftal ontbrak nog. Daar kwam zondagavond verandering in. Portugal - dat bijna de hele wedstrijd zonder de uitgevallen Ronaldo speelde - versloeg na verlenging gastland Frankrijk met 1-0.

"Ik wil mijn ploeggenoten, mijn coach, ons gehele begeleidingsteam en al die Portugese fans bedanken", zei een dolgelukkige Ronaldo na afloop van de gewonnen EK-finale. "Dit is een uniek moment voor mij, een van de mooiste momenten van mijn loopbaan. Voor alle Portugezen is dit een onvergetelijke dag."

Voor Ronaldo eindigde de EK-finale al vroeg in de eerste helft. De Portugees kreeg een tik van Dimitri Payet en viel geblesseerd uit. "Ik heb altijd geroepen dat ik vooral een prijs wilde winnen met Portugal om zo geschiedenis te schrijven. Dat is me godzijdank gelukt. Dit wilde ik al zó lang. In 2004 (toen Portugal de EK-finale verloor, red.) vroeg ik God al om een tweede kans. Gelukkig is het allemaal goed gekomen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner