11.07.2016 09:50

Deschamps treurt: "Grote kans laten liggen"

Frankrijk slaagde er zondagavond niet in om voor eigen publiek Europees kampioen te worden. Tegen Portugal lukten het de Fransen niet om voor de derde keer Europees kampioen te worden. Bondscoach Didier Deschamps is enorm ontdaan door de nederlaag in de eindstrijd.

"We hebben een grote kans laten liggen om de titel te pakken", aldus Deschamps na afloop van de 1-0 nederlaag tegen Portugal. "Ik heb geen woorden om dat gevoel te omschrijven. De teleurstelling is enorm. Het zal veel tijd vergen om dit te verwerken."

De Fransen kregen in de EK-finale de beste kansen. Met een schot op de paal was André-Pierre Gignac in de blessuretijd van de reguliere speeltijd het dichtst bij een doelpunt. In tegenstelling tot de Fransen slaagde Portugal er wel in om te scoren. Spits Éder maakte in de verlenging het enige doelpunt van de wedstrijd.