11.07.2016 15:45

UEFA presenteert Team van het Toernooi

De UEFA heeft naast de Speler van het Toernooi maandagmiddag ook het Team van het Toernooi bekendgemaakt. Gareth Bale is wellicht de meest opvallende naam die ontbreekt in het team van de UEFA.

Portugal, dat zondagavond het toernooi wist te winnen door Frankrijk in de finale met 1-0 te verslaan, is goed vertegenwoordigd. Vier Portugezen werden door het UEFA-panel - dat onder meer bestaat uit Sir Alex Ferguson, Savo Milošević, David Moyes, Gareth Southgate, Thomas Schaaf en Ioan Lupescu - opgenomen in het Team van het Toernooi. Doelman Rui Patrício, verdedigers Pepe en Raphaël Guerreiro en Cristiano Ronaldo werden geselecteerd door het panel.

Naast vier Portugezen zitten er ook drie Duitsers, twee Welshman en twee Fransen in het Team van het Toernooi. Joshua Kimmich staat in de 4-2-3-1 formatie van de UEFA geposteerd als rechtsback. Jérôme Boateng staat naast Pepe in het hart van de defensie. Toni Kroos en Joe Allen zijn de controleurs, terwijl Antoine Griezmann, Aaron Ramsey en Dimtri Payet het met en plek achter spits Cristiano Ronaldo moeten doen.

Team van het Toernooi: Rui Patrício (Portugal); Joshua Kimmich (Duitsland), Jérôme Boateng (Duitsland), Pepe (Portugal), Raphaël Guerreiro (Portugal); Toni Kroos (Duitsland), Joe Allen (Wales); Antoine Griezmann (Frankrijk), Aaron Ramsey (Wales), Dimitri Payet (Frankrijk); Cristiano Ronaldo (Portugal).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner