12.07.2016 09:00

Winter: "Elkaar naar een hoger niveau tillen"

Aron Winter, bondscoach van Oranje U19, wil dat zijn spelers voor elkaar knokken tijdens het EK in Duitsland. De bondscoach is van mening dat Oranje het dan ver kan schoppen.

"Als we uitstralen dat we samen iets willen bereiken, dan zijn we tot veel in staat", aldus Winter tijdens de persconferentie in aanloop naar het duel met Kroatië U19. "Spelers moeten elkaar naar een hoger niveau kunnen tillen. Als in teamverband alles klopt, dan kunnen de extra individuele kwaliteiten die wij hebben de doorslag geven."

"De Kroaten zijn individueel erg sterk, net als wij. Maar we hebben ons goed voorbereid en we hebben ons plan klaarliggen hoe we ze kunnen verslaan", vervolgt Winter. "We zijn ons ervan bewust dat we in een zware poule zitten. Het is belangrijk dat we het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Ons doel is om het toernooi te winnen, maar ook om ons te kwalificeren voor het WK volgend jaar."

Er zijn veel sterke landen actief tijdens het EK in Duitsland. "Ik kijk niet specifiek tegen een bepaalde tegenstander op. Ik kan ook moeilijk een favoriet aanwijzen voor de eindzege. Het zijn allemaal sterke teams en elk land is in staat om het toernooi te winnen", aldus Winter, die weet wat er ontbrak bij het 'grote' Oranje. "Wij zijn een echt team, dat ontbrak er in mijn ogen aan bij het Nederlands elftal in de afgelopen kwalificatiecampagne. We willen tijdens het toernooi ook ons eigen voetbal spelen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner