13.07.2016 19:19

Gouriye: "Had ik moeten wachten op Twente?"

Sjoerd Overgoor (l.) en Ninos Gouriye (r.) gaan beiden voor de bal tijdens Go Ahead Eagles - Excelsior. (03-02-2015)
Sjoerd Overgoor (l.) en Ninos Gouriye (r.) gaan beiden voor de bal tijdens Go Ahead Eagles - Excelsior. (03-02-2015)

Ninos Gouriye speelt komend seizoen bij SC Cambuur, maar trainde de afgelopen weken mee bij FC Twente. De aanvaller hoorde maar niets van de Tukkers en koos er daarom voor zijn loopbaan in de Jupiler League te vervolgen.

Gouriye is sinds het begin van dit jaar clubloos, nadat een avontuur bij het Roemeense Astra Giurgio op een mislukking uitliep. Wegens betalingsproblemen liet Gouriye zijn contract ontbinden en was hij transfervrij. "Na het gedoe in Roemenië wilde ik echt terug naar Nederland", laat de aanvaller weten aan Voetbal International. "Ik ben FC Twente ook dankbaar dat ik daar met het eerste mee mocht trainen tijdens de voorbereiding. Of ik had moeten wachten op een aanbieding van FC Twente? Ik ben niet in de positie om te wachten. Wie zegt dat Twente of een andere club concreet was geworden? Ik wilde duidelijkheid."

Ook clubs uit de Eredivisie waren geïnteresseerd in de diensten van Gouriye, maar de 25-jarige aanvaller heeft bewust gekozen voor SC Cambuur. De degradant hoopt na dit seizoen weer terug te keren in de Eredivisie en Gouriye ziet daarin een mooie uitdaging. "Ik wil met Cambuur promoveren. Het is mijn doel om weer op het hoogste niveau terecht te komen. Er was inderdaad wel interesse uit de Eredivisie, maar als er niets op papier staat heb je daar niets aan. Cambuur werd wel snel concreet en daar spreekt veel vertrouwen uit."

Gouriye speelde in het verleden onder meer voor Excelsior, ADO den Haag en Heracles Almelo. Vooral bij Heracles was de aanvaller succesvol: Gouriye was in 26 wedstrijden goed voor negen doelpunten. In Roemenië kwam hij voor Astra Giurgio tot slechts zeven duels.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner