14.07.2016 09:40

Rutten verrast door Ajax-transfer Westermann

Fred Rutten is verrast dat Ajax in zee gaat met Heiko Westermann. De oefenmeester werkte in het verleden bij FC Schalke 04 samen met de Duitser, die nog officieel gepresenteerd moet worden door Ajax.

"Ik vind het verrassend, omdat Heiko Westermann niet direct het type speler is waarvan je verwacht dat Ajax ernaar zoekt", aldus Rutten tegenover De Telegraaf. "Ajax zoekt altijd naar schoonheid en Westermann is een zakelijke speler. Het gaat hem alleen maar om winnen, niet om schoonheid. Heiko is een geweldige gozer, een op en top prof en een echte karakterjongen."

"Die jongen heeft niet voor niks zoveel interlands bij de Duitse ploeg achter zijn naam staan", vervolgt Rutten. "En het gaat wel om de Eredivisie hè, niet om de Primera División of de Premier League. Zijn kwaliteiten liggen inderdaad vooral op het defensieve vlak. Ik vond hem een goede corrector of reparateur. Als er een gaatje viel dan kon hij dat altijd heel goed corrigeren met zijn snelheid. Verdedigend is hij gewoon heel sterk. Zeker ook in de lucht. Een speler als Mats Hummels heeft minder defensieve kwaliteiten dan Westermann."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner