16.07.2016 20:43

Rangers FC wint eerste duel sinds promotie

Het officiële seizoen van Rangers FC is goed begonnen. De ploeg, die vier jaar geleden failliet ging en komend seizoen weer actief is op het hoogste voetbalniveau van Schotland, won in de groepsfase van de League Cup met 2-0 van subtopper Motherwell FC.

Het seizoen in Schotland begint met wedstrijden in de League Cup, waaraan veertig clubs meedoen. Deze teams zijn verdeeld in acht groepen, waarbij de Rangers in groep F alleen in Motherwell een geduchte concurrent treft. James Tavernier en Martyn Waghorn verzekerden de oud-topclub echter van een mooie winstpartij. 6 augustus speelt Rangers de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, tegen Hamilton Academical.

Voor de club is het ruim vier jaar geleden dat het uitkwam op het hoogste voetbalniveau van Schotland. Na het seizoen 2011/2012, waarin zelfs Europees voetbal werd gespeeld, werd Rangers, toen nog Glasgow Rangers, failliet verklaard. De formatie, waar in het verleden veel Nederlanders actief waren, moest verder op het vierde voetbalniveau van Schotland, maar is dit seizoen dus weer terug in de Premiership.

Begin september staat de eerste, ouderwetse Old Firm, het duel tussen Rangers en Celtic, weer op het programma van de Premiership. De Schotse topclubs speelden in de competitie voor het laatst tegen elkaar op 29 april 2012. Tussen de promotie en het begin van het nieuwe seizoen door verloor Rangers nog de bekerfinale van de Schotse FA Cup.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner