17.07.2016 19:42

Preud'homme duidelijk: "Geen bondscoach"

Club Brugge-trainer Michel Preud'homme schreeuwt zijn manschappen vooruit in de play-offwedstrijd tegen KRC Genk. (20-04-2016)
Club Brugge-trainer Michel Preud'homme schreeuwt zijn manschappen vooruit in de play-offwedstrijd tegen KRC Genk. (20-04-2016)

Marc Wilmots wordt deze zomer in ieder geval niet opgevolgd als bondscoach van België door Michel Preud'homme. De oud-trainer van FC Twente, momenteel eindverantwoordelijke bij Club Brugge, werd gelinkt aan de nationale ploeg. Volgens de geruchten was de Belgische oud-doelman zelfs een van de topfavorieten om de ploeg te leiden tijdens de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap in Rusland.

Preud'homme is echter niet van plan om Club Brugge te verlaten. "Ik heb beloofd om bij Club Brugge te blijven en ik ga mijn woord dan ook houden. Ik blijf bij Club Brugge. Punt", zijn de zeer duidelijke woorden van de 57-jarige trainer in gesprek met Sporza. Preud'homme, die in België eerder Standard Luik en KAA Gent trainde, zou vaker aanbiedingen hebben gehad van de KBVB, de Belgische voetbalbond.

"Het is niet de eerste keer dat ik in verband word gebracht met de nationale ploeg, maar ik ben geen vrije trainer." Preud'homme heeft nog een contract tot medio 2019 bij de club van onder anderen Stefano Denswil en Ruud Vormer. De Belgische oefenmeester werd afgelopen seizoen kampioen van België en is daardoor zeker van deelname aan de groepsfase van de Champions League met zijn club.

België kende een goed Europees kampioenschap in Frankrijk, maar werd onverwachts uitgeschakeld door Wales in de kwartfinale van het toernooi. Dit koste Wilmots de kop. België moet in de kwalificaties voor het WK in 2018 afrekenen met Bosnië-Herzegovina, Estland, Gibraltar, Griekenland en Cyprus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner