19.07.2016 09:00

Faber: "Hoe eerder ze komen, hoe beter"

FC Groningen-trainer Ernest Faber geeft aanwijzingen tijdens het oefenduel FC Groningen - Sparta Rotterdam (16-07-2016).
FC Groningen-trainer Ernest Faber geeft aanwijzingen tijdens het oefenduel FC Groningen - Sparta Rotterdam (16-07-2016).

Ernest Faber hoopt op korte termijn een nieuwe centrale verdediger en een linksback te presenteren. De oefenmeester van FC Groningen weet echter dat het geen gemakkelijke taak is om directe versterkingen aan te trekken.

"Hoe eerder ze komen, hoe beter", aldus Faber tegenover Voetbal International. "Aan de andere kant kunnen we het geld maar één keer uitgeven en ook in Groningen groeien de financiële bomen niet tot aan de hemel. Maar ik werk graag met verschillende types in de verdediging en veel snelheid is zeker nog wenselijk. En als ze komen, moeten het directe versterkingen zijn."

Faber maakt tijdens de voorbereiding lange dagen met zijn ploeg. "Dat is niet omdat ik ze kapot wil maken, maar omdat het beter is voor hun fysieke conditie, hun techniek, de concentratie en voor het inslijpen van tactische patronen. We willen niet alleen de ploeg, maar ook het individu ontwikkelen. Dan moet je geen haastwerk afleveren. We willen allemaal heel erg goed worden. Nou, dat kost gewoon heel veel tijd en energie."

De spelers van FC Groningen lijken de aanpak van Faber te waarderen. "De spelers klagen niet", vervolgt de oefenmeester. "Ze werken hard, energiek en enthousiast. De eerste weken bij FC Groningen bevallen me mede daardoor goed. Bovendien worden er goede voorwaarden gecreëerd om goed te kunnen werken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner