20.07.2016 19:59

AS Roma houdt reservekeeper Lobonţ in Rome

Bogdan Lobonţ plakt nog twee extra jaar aan zijn Italiaanse avontuur. De oud-doelman van Ajax zette woensdag zijn handtekening onder een nieuw contract bij de club uit de Serie A, zijn oude contract liep deze zomer al af.

De carrière van Lobonţ staat vooral in het teken van stand-in zijn. Bij het merendeel van zijn clubs, onder andere Ajax, ACF Fiorentina en ook AS Roma, was de Roemeen tweede keeper. De 38-jarige doelman heeft hier echter geen problemen mee, hij tekende zonder twijfelen een nieuw contract bij de Italiaanse nummer drie van het afgelopen seizoen.

"Ik krijg de kans om in een grote organisatie te werken, omgeven door geweldige spelers en goede trainers. Dit zorgt ervoor dat ik mezelf kan ontwikkelen als voetballer en als mens. Ik wil dat iedereen beseft dat deze contractverlenging niet betekent dat ik nu ga relaxen, dit wordt de belangrijkste fase uit mijn carrière."

Lobonţ keepte bijna vijftig wedstrijden in de Eredivisie, kwam tot een kleine veertig duels in Italië en heeft meer dan dertig Europese wedstrijden achter zijn naam staan. In 2013 zwaaide Lobonţ af als international van Roemenië. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner