20.07.2016 22:08

Ajax sluit oefencampagne af met gelijkspel

Davy Klaassen (l.) krijgt te maken met landgenoot Karim Rekik (r.) tijdens het oefenduel tussen Ajax en Olympique Marseille. (20-07-2016)

Na een prima eerste helft en een matige tweede heeft Ajax op bezoek bij Olympique Marseille met 2-2 gelijkgespeeld. De Amsterdammers kwamen op voorsprong, gaven die weg, maar pakten in de slotfase via Kasper Dolberg alsnog een resultaat.

In de eerste helft leek het gewenste spel van Peter Bosz, waarbij er met veel pressie wordt gespeeld, eindelijk goed uitgevoerd te worden. Olympique Marseille kwam weinig aan voetballen toe en het alg aan Ajax dat de ruststand niet op 3-0 of 4-0 lag. Alleen Mateo Cassierra wist te scoren, na een goede actie van Anwar El Ghazi. De buitenspeler kreeg zelf ook aardige kansen, maar scoorde niet.

In de tweede helft leek de scherpte voor ultieme druk op de bal te ontbreken en Olympique Marseille profiteerde gretig. Via een penalty en een schot vanaf de rand van de zestien werd het 2-1 voor de Fransen. In de slotfase kon Dolberg van dichtbij inkoppen, nadat Cassierra de lat raakte met een kopbal. De volgende wedstrijd van Ajax is een officiële, 26 juli staat het tegenover PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.