22.07.2016 09:00

Nouri: "Hebben echt hard voor elkaar gewerkt"

Abdelhak Nouri baalt na zijn gemiste penalty namens Oranje u19 in de strafschoppenserie tegen Duitsland. (21-07-2016)
Abdelhak Nouri baalt na zijn gemiste penalty namens Oranje u19 in de strafschoppenserie tegen Duitsland. (21-07-2016)

Abdelhak Nouri liet het donderdag na om Oranje u19 naar het WK u20 in Zuid-Korea te schieten. Tijdens de strafschoppenserie tegen Duitsland was een treffer van de Ajacied voldoende voor deelname aan het toernooi in 2017. Zijn penalty belandde echter op de lat, waarna de Duitsers het karwei wel afmaakten.

"Zij komen op voorsprong, wij komen op voorsprong, gelijke stand. Dan ga je met strafschoppen onderuit, dat is pijnlijk. Helemaal als je zelf ook nog een strafschop mist", vertelt de talentvolle middenvelder aan Ons Oranje. "In de verlenging kwamen we ook weer 3-2 achter, maar heel laat maken we de 3-3. We hebben het goed volgehouden, maar uiteindelijk verloren we na strafschoppen."

Nouri laat zich niet uit het veld slaan na de nederlaag. "We hebben het veel beter gedaan dan in de vorige wedstrijden. We hebben echt hard voor elkaar gewerkt. Het is alleen jammer dat we onszelf niet hebben beloond. Ook dit hoort bij je loopbaan, je wint niet altijd." Teamgenoot Sam Lammers baalde eveneens. "We hadden er alle vertrouwen in dat we de penalty's zouden winnen."

"We trainden erop. In de wedstrijd moet het gebeuren, maar iedereen had er vertrouwen in dat hij hem binnen zou schieten. Dat kun je niet bepalen. Ik ben trots op de ploeg, maar met strafschoppen kan het alle kanten op vallen. Dat is gewoon balen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner