22.07.2016 14:35

Kongolo: "Tegen Valencia vol gaan"

Volgende week zondag begint voor Feyenoord het seizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Eerst komt zaterdagavond Valencia nog langs in De Kuip als laatste test voor de Rotterdammers. Terence Kongolo kijkt uit naar dat duel.

"Het is altijd een fijn gevoel om thuis te spelen, maar zeker als het enige tijd geleden is", kijkt de verdediger op de eigen website alvast vooruit naar de wedstrijd tegen de Spaanse club. "Het is prachtig dat De Kuip meteen al weer uitverkocht is. Ook op de Open Dag zat het stadion vol. Wij als spelers krijgen daar een enorme boost van."

Valencia kwam vorig seizoen nog op het hoogste Europese podium uit, de Champions League. "Een goede tegenstander dus", vindt Kongolo. "Voor ons is deze wedstrijd een mooie test voor het duel om de Johan Cruijff Schaal. Als we goed voor de dag komen, zal ons dat extra vertrouwen geven voor die wedstrijd. Daarom moeten we zaterdagavond er gewoon vol tegenaan gaan."

Feyenoord heeft een relatief rustige voorbereiding achter de rug. Op de blessures van Kenneth Vermeer en Sven van Beek na, is de selectie nagenoeg intact gebleven. "Ik denk dat we daardoor als team verder zijn dan vorig jaar rond deze tijd. Omdat we elkaar al goed kennen, zijn we beter op elkaar ingespeeld. De concurrentie is wel toegenomen, maar dat is juist een goede zaak. Dat houdt iedereen scherp en extra gemotiveerd. Dat merk je ook aan de trainingen. Er wordt met de juiste focus getraind."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner