22.07.2016 22:11

Blije Van Kessel: "We hebben veel kwaliteiten"

Gino van Kessel (l.) kopt Slavia Praag naar een 2-0 voorsprong tegen FC Levadia. Marcelin Gando (r.) kan de Nederlander niet stoppen. (21-07-2016)
Gino van Kessel (l.) kopt Slavia Praag naar een 2-0 voorsprong tegen FC Levadia. Marcelin Gando (r.) kan de Nederlander niet stoppen. (21-07-2016)

Gino van Kessel debuteerde voor Slavia Praag tegen FC Levadia in de tweede voorronde van de Europa League. Dat deed de Nederlander alleraardigst, daar de spits de zeer belangrijke 2-0 tegen de touwen kopte. Bovendien gaf hij ook nog een assist, waardoor zijn ploeg door is naar de volgende ronde.

Na een uitstekend seizoen bij FK AS Trenčín, verdiende de voormalig speler van onder meer Ajax en AZ een transfer naar het Tsjechische Slavia Praag. Bij zijn debuut was de de 23-jarige aanvaller meteen belangrijk. Na de verloren 3-1 uitwedstrijd, was de 2-0 overwinning in de return dus genoeg voor plaatsing voor de volgende ronde. Ondanks zijn treffer en een assist, blijft de Nederlander kritisch.

"Over mijn spel was ik zeker niet tevreden", vertelde Van Kessel tegenover Voetbal International. "Ik speelde vanaf rechts en had veel vrijheid gekregen van de coach. Aanvallend mocht ik mijn ding doen en voor de actie gaan. Bij een-tegen-een-situaties is het normaal 50-50 of ik er langs kom, nu was het 80-20 in mijn nadeel. Als ik er dan eens voorbij kwam, dan gaf ik vaak een slechte voorzet."

Het moet dus beter volgens Van Kessel, die met Slavia Praag aansluiting wil vinden met de Europese subtop. "In de Europa League proberen we de groepsfase te halen. Nu ontmoeten we Rio Ave. Het is lastig in te schatten hoe sterk die ploeg is. Ik weet wel dat wij heel veel kwaliteiten hebben", is de aanvaller zeker van de kwaliteiten van zijn ploeg.

Voorlopig heeft Van Kessel een goede indruk gemaakt. Dat is maar goed ook, want met één miljoen euro hangt er een relatief hoog prijskaartje om de nek van de doelpuntenmaker. "Er waren mensen die schrokken van die prijs, want het is veel geld. Zeker voor een club uit de Tsjechische competitie. Dan moet je het toch laten zien als topscorer van Slowakije."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner