23.07.2016 12:24

Been stuurde 'speelvogel' Limbombe weg

Anthony Limbombe lijkt zijn carrière te gaan vervolgen bij Club Brugge in België. De aanvaller van NEC werd ooit weggestuurd bij Racing Genk, door Mario Been.

De oud-trainer van Genk én NEC laat zich uit over het wegsturen van de aanvaller. "Aan zijn talent lag het niet. Ik kon heus ook wel zien dat Anthony fantastisch kon voetballen. Alleen wilde hij zichzelf geen pijn doen. Hij slaagde er niet in om keer op keer alles te geven", laat hij weten aan Het Laatste Nieuws.

"Hij was een speelvogel, die bovendien ook nog eens heel erg stil was binnen de groep", gaat de huidig analist van FOX Sports verder. "Op het veld dribbelde Anthony vooral graag en nam hij het niet al te nauw met zijn defensieve taken. En hij was heel ongeduldig voor zijn leeftijd."

De overstap naar NEC was volgens Been precies wat Limbombe nodig had. "Die andere omgeving heeft hem deugd gedaan. Bij Genk zat hij te veel onder de beschermende vleugels van zijn ouders, bij NEC kon hij niet anders dan volwassen worden. Hij had geen keuze."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner