23.07.2016 19:20

Real Madrid mist Ronaldo in duel om Supercup

Real Madrid moet het op 9 augustus in de wedstrijd om de Europese Supercup tegen Sevilla stellen zonder Cristiano Ronaldo. De Portugese superster is herstellende van de knieblessure die hij begin deze maand opliep tijdens de EK-finale tegen Frankrijk. Ronaldo moest in Parijs al vroeg van het veld en zag vanaf de kant hoe invaller Éder in de verlenging zijn land de Europese titel bezorgde (1-0).

"Het is uitgesloten dat ik meedoe in de wedstrijd om de Europese Supercup, ik sluit namelijk pas een dag later aan bij de training", zei Ronaldo zaterdag in zijn geboorteplaats Funchal, waar hij een replica van de gewonnen Champions League-beker kwam afleveren in zijn museum. Binnenkort wil hij ook een kopie van de EK-trofee in zijn museum zetten. "Wat betreft gewonnen prijzen was dit mijn beste jaar ooit. Zowel met mijn club als mijn land heb ik de belangrijkste beker gewonnen."

Real Madrid staat 9 augustus tegenover Europa League-winnaar Sevilla. Zelf pakte de Koninklijke alweer de elfde Champions League, door Atlético Madrid te verslaan via penalty's. In Spanje ging de hoofdprijs echter naar FC Barcelona. Cristiano Ronaldo was afgelopen seizoen goed voor 51 doelpunten in dienst van Real Madrid, daarnaast scoorde hij zes goals in het shirt van Portugal, waarvan drie op het EK.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner