24.07.2016 14:49

Ambitieuze Thorsby wil Streppel overtuigen

Morten Thorsby namens sc Heerenveen aan de bal tijdens het competitieduel met SC Cambuur. (31-01-2016)
Morten Thorsby namens sc Heerenveen aan de bal tijdens het competitieduel met SC Cambuur. (31-01-2016)

Morten Thorsby hoopt dit seizoen op een basisplaats bij sc Heerenveen. De middenvelder heeft zich laten zien in de voorbereiding en wil Jurgen Streppel van zijn kwaliteiten overtuigen. De jonge Noor lijkt op de goede weg te zijn.

Thorsby stond ook tijdens het oefenduel met het Turkse Gençlerbirliği (1-0 winst) weer in het basiselftal en is tevreden over zijn spel in de voorbereiding. "Ik denk wel dat ik redelijk goed speel. Ik ben in een jaar tijd zeven kilo gegroeid, deze zomer ben ik twee kilo aangekomen. Allemaal spieren en daardoor voel ik me in de wedstrijd een stuk sterker", vertelt de twintigjarige Thorsby op de website van sc Heerenveen.  

De Noorse middenvelder speelt al sinds de zomer van 2014 bij de Friezen, maar veroverde tot nu toe geen basisplaats. Thorsby hoopt dat dit seizoen wel te doen, maar kent nog voldoende twijfels. "Ik denk dat ik mezelf de afgelopen wedstrijden redelijk heb laten zien, maar of het voldoende is voor een basisplaats weet ik niet. Er zal ongetwijfeld nog een middenvelder bijkomen. Ik moet me blijven laten zien en dan krijg ik mijn kansen."

Streppel ziet in Thorsby een rechter middenvelder en dat is een nieuwe positie voor de Noor. Thorsby is desondanks enthousiast over zijn rol in het elftal. "Ik mag mee aanvallen en moet verdedigen, ik speel van box-to-box en daar liggen ook mijn kwaliteiten. Ik moet mijn energie kwijt kunnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner