25.07.2016 19:45

Drie spitsen in Ajax-selectie voor miljoenenbal

Mateo Cassierra voor het eerst in het Ajax-shirt tijdens een wedstrijd. De Colombiaan speelt mee in de oefenwedstrijd tegen AFC. (12-07-2016)
Mateo Cassierra voor het eerst in het Ajax-shirt tijdens een wedstrijd. De Colombiaan speelt mee in de oefenwedstrijd tegen AFC. (12-07-2016)

Ajax moet in de belangrijke wedstrijd tegen PAOK Saloniki Arkadiusz Milik missen, maar trainer Peter Bosz heeft genoeg smaakjes voor in de vijandelijke zestien. Mateo Cassierra, Richairo Živković en Kasper Dolberg zitten bij de Champions League-selectie.

Dit maakten de Amsterdammers maandag bekend. Zowel Živković als Dolberg zou het officiële seizoen bij Jong Ajax beginnen, terwijl ook Cassierra niet als eerste spits werd gehaald. Eerste spits Milik is echter niet fit genoeg voor speeltijd in het eerste duel in de derde voorronde van de Champions League. De Pool was actief met Polen op het EK in Frankrijk en heeft nog maar twee keer meegetraind.

De drie spitsen waar Bosz over kan beschikken zijn er wel vanaf het begin bij en speelden ook alle drie mee in de voorbereiding. Gekeken naar de opstellingen tijdens die oefenwedstrijden wordt Cassierra de beginnende spits tegen PAOK Saloniki, maar ook Dolberg en Živković maakten indruk op Bosz. Ajax moet tegen de Griekse tegenstander een plek in de play-offs van de Champions League zien af te dwingen.

Nieuweling Heiko Westermann is ook opgenomen in de selectie, verder ontbreken Nemanja Gudelj (schorsing) en Riechedly Bazoer (blessure).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner