25.07.2016 20:15

Suk: "Teruggekomen van een lange vakantie"

Joey Suk behoudt het overzicht met de bal aan zijn voet tijdens de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles - Excelsior. (16-07-2016)
Joey Suk behoudt het overzicht met de bal aan zijn voet tijdens de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles - Excelsior. (16-07-2016)

Publiekslieveling Joey Suk keert met warme gevoelens terug in Deventer. De middenvelder tekende deze zomer een tweejarig contract bij Go Ahead Eagles, waar hij van 2008 tot en met 2012 ook al voor speelde. Suk debuteerde zelfs in het betaalde voetbal voor de Deventenaren.

"Het stadion is uitgebreid, maar buiten dat heb ik het gevoel dat ik terug ben gekomen van een lange vakantie", kijkt Suk met een glimlach terug op zijn rentree. "De sfeer in en rond de club is nog hetzelfde en veel mensen die er destijds werkten, zijn nog steeds actief. Het bezorgt me een warm gevoel om hier weer te zijn. Ook de reacties uit mijn oude buurt doen me goed. Ze zijn blij dat ik weer voor Go Ahead speel", weet Suk in gesprek met de Stentor.

De rol die Suk aankomend seizoen krijgt, als Go Ahead Eagles weer op het hoogste voetbalniveau van Nederland actief is, is duidelijk voor hem. "Ik moet zorgen voor meer dynamiek op het middenveld, dat was direct de boodschap die ik meekreeg. Dat spreekt mij wel aan, want ik ben een echte box-to-boxspeler." Suk kan volgend seizoen voor zijn dertigste wedstrijd in de Eredivisie gaan, hij speelde er honderddertig in de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner