26.07.2016 12:13

Gözübüyük fluit Johan Cruijff Schaal

Onder de ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük (r.) legt Davy Pröpper (l.) een stevige tackle op de enkels van Lucas Andersen. (21-11-2015)
Onder de ogen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük (r.) legt Davy Pröpper (l.) een stevige tackle op de enkels van Lucas Andersen. (21-11-2015)

Serdar Gözübüyük is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter tijdens de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen PSV neemt het zondagavond in de Amsterdam ArenA op tegen bekerwinnaar Feyenoord.

Gözübüyük wordt in Amsterdam geassisteerd door Charles Schaap en Jan de Vries. Nicky Siebert fungeert zondagavond als vierde man, terwijl Dennis Higler en Jeroen Manschot als vijfde en zesde official achter het doel zullen staan. Het duel tussen PSV en Feyenoord is de eenentwintigste editie van de Johan Cruijff Schaal.

Het is de eerste keer dat Gözübüyük de leiding heeft over de Johan Cruijff Schaal. Het afgelopen seizoen floot de leidsman 24 wedstrijden in de Eredivisie, terwijl hij ook vier wedstrijden in de Jupiler League en één bekerduel onder zijn leiding had. Gözübüyük mocht het afgelopen seizoen ook Europa in. Hij floot twee wedstrijden in de voorronde van de Europa League en tevens drie wedstrijden in het hoofdtoernooi.

Dinsdagavond fluit Gözübüyük het duel tussen Shakhtar Donetsk en BSC Young Boys in de derde voorronde van de Champions League. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner