26.07.2016 22:15

PSV en Excelsior blameren zich in oefenduel

Anouar Hadouir (l.) knalt op doel tijdens de oefenwedstrijd van Excelsior tegen FC Oss. (26-07-2016)

Op het einde van de oefencampagne hebben PSV en Excelsior geen sterke indruk gemaakt. Tegen ploegen uit de Jupiler League gingen de landskampioen en de Rotterdammers onderuit. PSV verloor van FC Eindhoven, Excelsior won niet van FC Oss.

De wedstrijd tussen de stadsgenoten vormde de afsluiting van een fandag van PSV, maar liep uit op een klein debacle. Ondanks het feit dat PSV met onder anderen Luuk de Jong, Andrès Guardado en Jeroen Zoet speelde in de eerste helft werd er niet gescoord. Toen in het tweede bedrijf de jongere garde aan bod kwam, profiteerde Mart Lieder na een uur spelen.

Excelsior had het vanaf het begin moeilijk tegen FC Oss. Raies Roshanali zette de club uit de Jupiler League al vroeg op voorsprong, Justin Mathieu verdubbelde de voorsprong acht minuten voor tijd. Willem II speelde dinsdag in een onaangekondigde oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht en won met 1-0. Freek Heerkens scoorde de enige treffer van de middag.

Als laatste Eredivisionist kwam FC Utrecht in actie tegen RCD Espanyol. Sebastién Haller liet zien dat hij in de zomerstop zijn neusje voor de goal niet verloren is. Hij maakte al na zeven minuten de 1-0. Vlak na rust scoorde veteraan Reyes de gelijkmaker, vervolgens werd er niet meer gescoord.