27.07.2016 16:52

Jørgensen kreeg positief advies van Deens-duo

Nicolai Jørgensen is gefocust tijdens het oefenduel Feyenoord - Valencia (23-07-2016).
Nicolai Jørgensen is gefocust tijdens het oefenduel Feyenoord - Valencia (23-07-2016).

Jon Dahl Tomasson en Morten Olsen hebben Nicolai Jørgensen een transfer naar de Nederlandse competitie aangeraden. De Deense aanvaller tekende in juni een contract voor vijf seizoenen bij Feyenoord.

"Als voetballer kan ik me in deze competitie en in deze goede ploeg verder ontwikkelen", aldus Jørgensen tegenover Feyenoord Magazine. "Zo denken ook Morten Olsen (tot voor kort de bondscoach van Denemarken, red.) en assistent-bondscoach Jon Dahl Tomasson erover. Voor de zomer heb ik een lang gesprek gevoerd met meneer Olsen. Hij was erg enthousiast over een transfer naar de Nederlandse competitie en zei dat het een goede stap was."

"Ook met het oog op het nationale elftal, waarin ik in het laatste seizoen ben uitgegroeid tot een vast selectielid", vervolgt de Deen. "Zijn mening heb ik zwaar laten wegen, want op voetbalgebied is hij absoluut de baas van Denemarken. Ook met Tomasson heb ik gesproken. Hij is een legende in Denemarken, is de topscorer aller tijden van het nationale team. Ook hij vond dit de juiste stap voor mij. Als zulke mannen je advies geven, dan luister je daarnaar."

Jørgensen heeft veel respect voor de prestaties van Tomasson bij Feyenoord. "Hij heeft prestaties geleverd die lastig te evenaren zijn, maar ik ga het wel proberen. Tomasson woont nog steeds in Rotterdam en binnenkort ga ik met mijn vriendin bij hem eten. Dan zal ik hem om tips vragen. Hij heeft me al wel verteld dat het Feyenoord-publiek verlangt dat spelers hard werken. Dat ben ik gewend van mijn tijd bij Kopenhagen. Als spits hoef je niet als een bezetene achter iedereen te rennen, maar je moet wel verdedigende arbeid leveren. Uiteindelijk zal ik vooral moeten scoren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner