28.07.2016 20:04

Weghorst vervanger van Janssen als AZ-spits

Wout Weghorst poseert voor de camera in het AZ-shirt bij zijn presentatie. (06-07-2016)
Wout Weghorst poseert voor de camera in het AZ-shirt bij zijn presentatie. (06-07-2016)

AZ opent het Europese seizoen tegen het Griekse PAS Giannina. In de derde voorronde van de Europa League begint het team van John van den Brom het tweeluik in eigen huis. De AZ-coach voert twee wijzigingen door ten opzichte van de laatste wedstrijd van vorig seizoen (1-3 winst bij FC Utrecht).

Nieuwbakken spits Wout Weghorst is de vervanger van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Vincent Janssen. De van Heracles Almelo overgekomen Weghorst wordt geflankeerd door Dabney dos Santos en Alireza Jahanbakhsh. Derrick Luckassen speelt in plaats van Ben Rienstra. Nieuwelingen Rens van Eijden, Mats Seuntjens en Fred Friday beginnen vanaf de reservebank. Van den Brom kiest voor Sergio Rochet als eerste doelman.

Bij Giannina zien we weinig bekenden in de startopstelling. Met verdediger Andi Lila hebben de Grieken wel een heuse EK-deelnemer in hun team. De Albanees stond afgelopen zomer in de basis tegen Frankrijk en Roemenië. Tweede doelman Kostas Peristeridis is niet geheel onbekend in Nederland. De 25-jarige Griek kwam namelijk tussen 2010 en 2012 uit voor Almere City FC. Peristeridis speelde tien wedstrijden voor Almere.

De wedstrijd is vanaf 20.45 LIVE te volgen.

 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner