28.07.2016 21:23

Higuaín snapt de boze fans van SSC Napoli

Gonzalo Higuaín begrijpt best dat boze fans van SSC Napoli shirtjes met zijn naam erop in brand hebben gestoken en krantenpagina's met daarop zijn foto in de prullenbak gooiden. De overstap van de Argentijnse spits naar Juventus maakte de afgelopen dagen veel los in Napels. "Ik snap best dat ze woest op mij zijn", zei Higuaín donderdag tijdens zijn presentatie in Turijn. "Maar ik moest dit wel doen."

De 28-jarige Argentijn maakte afgelopen seizoen een recordaantal van 36 doelpunten in de Serie A voor Napoli. Higuaín gold als publiekslieveling in Stadio San Paolo, maar toch koos hij deze zomer voor een transfer naar Juventus, dat bereid was de gelimiteerde transfersom van negentig miljoen euro te betalen. Voorzitter Aurelio de Laurentiis gaf Higuain nog een trap na door hem een ondankbare verrader te noemen.

"Door De Laurentiis ben ik weggegaan", zei Higuaín. "Ik had geen band meer met hem, ik wilde geen minuut langer bij hem blijven." Met Juventus wil de Argentijn prijzen winnen. "Deze club heeft een winnaarsmentaliteit. Ik wil hier mijn waarde bewijzen en alle titels pakken."

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner