28.07.2016 22:24

Bruns hard: "Niet doorgaan ligt aan onszelf"

Vlak voor de rust van de wedstrijd Heracles Almelo - FC Utrecht scoort Thomas Bruns de 1-0. (19-05-2016)

Thomas Bruns beseft maar al te goed dat Heracles Almelo absoluut niet hoeft te sneuvelen in de derde voorronde van de Europa League. De Heraclied zag zijn ploeg met 1-1 gelijkspelen tegen FC Arouca, de Portugezen scoorden vlak voor tijd.

"Dit is gewoon kut", is dan ook de uitspraak van Bruns voor de camera van FOX Sports. "We hadden van tevoren afgesproken dat we op zoek moesten naar in ieder geval één doelpunt en het liefst meer, maar dat we ook zeker geen goal tegen moesten krijgen. We waren dominant, hadden vaak de bal en kregen veel kansen. We hadden er gewoon meer moeten maken", beseft de middenvelder.

Ondanks de ongunstige uitgangspositie van Heracles Almelo, in verband met het uitdoelpunt van FC Aroua, denkt Bruns dat er geen paniek hoort te zijn binnen de selectie van de Eredivisionist, die dit seizoen debuteert in Europa. "Ik denk dat wij fitter zijn en dat we betere kwaliteiten hebben. Als we niet doorgaan, ligt het aan onszelf." Heracles Almelo speelt volgende week om 19:00 Nederlandse tijd in Portugal de return.