29.07.2016 13:40

Westermann wil Ajax op hoger niveau brengen

Westermann heeft de bal aan zijn voet in een oefenwedstrijd met zijn club Ajax (20.07.2016)
Westermann heeft de bal aan zijn voet in een oefenwedstrijd met zijn club Ajax (20.07.2016)

Met Heiko Westermann heeft Ajax een ervaren verdediger bij de selectie gehaald. De Duitser gelooft dat hij dit seizoen van waarde kan zijn voor trainer Peter Bosz om de nieuwe speelwijze een succes te maken.

In gesprek met Voetbal International vertelt Westermann dat hij direct gecharmeerd was van Ajax: "Ik speel mijn hele carrière al voor zogeheten Traditionsvereine, clubs met een rijke traditie. Die spreken me erg aan. Traditieclubs brengen een bepaalde sfeer met zich mee, ze spelen vaak in mooie stadions, met een bijzondere aanhang op de tribunes. Zo ook Ajax. Over deze stap heb ik geen moment getwijfeld. Na een half uur met Marc Overmars en Bosz wist ik: Ajax wordt mijn nieuwe club."

Naast een ervaren speler is Westermann ook een veelzijdige speler. Toch heeft hij een voorkeur. "Mijn beste positie is centraal in de defensie. Maar ik kan ook op beide backposities en eventueel op het middenveld spelen. Met de trainer heb ik ook gesproken over mijn rol als ervaren speler. Ik ben de oudste veldspeler van de selectie en ik wil graag helpen onze jonge ploeg naar een hoger niveau te brengen."

"Dat zit een beetje in mijn karakter, ik zal niet voor niets bij Schalke en HSV tot aanvoerder benoemd zijn. Zeker nu is de onderlinge coaching belangrijk. We werken bij Ajax aan een andere speelwijze en die moeten we zo snel mogelijk succesvol toepassen. Hoe beter we het uitvoeren, hoe meer het in onze kop gaat zitten dat we dit beheersen, des te sneller het tot overwinningen zal leiden. Dat is een interessant proces. We moeten ons de nieuwe speelwijze snel eigen maken, want in het topvoetbal heb je geen tijd. Nooit. Dat is de grote uitdaging", besluit Westermann zijn verhaal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner