29.07.2016 15:55

Cocu: "Feyenoord is een titelkandidaat"

Zondag begint het nieuwe voetbalseizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen PSV neemt het dan op tegen bekerwinnaar Feyenoord. Trainer Phillip Cocu is onder de indruk van de Rotterdammers.

"Ik zie Feyenoord als een van de drie titelkandidaten. Ze hebben wat spelers binnenboord kunnen houden en de spelers hebben er weer een jaar ervaring bij. Ze hebben zich bovendien gericht versterkt, dus ik verwacht dat ze zich in de strijd om het kampioenschap zullen mengen met PSV en Ajax", vertelde de trainer van de Eindhovenaren op een speciaal belegde persconferentie.

PSV moet het zondag wel doen zonder Héctor Moreno, die kampt met hamstringklachten. "De wedstrijd komt voor Héctor te vroeg. We willen geen onnodig risico nemen, dus hij is er zondag niet bij. Daar klagen we niet over, want er zal een sterk elftal staan", verzekert Cocu.

Feyenoord en PSV hebben een relatief rustige voorbereiding achter de rug, waar bij beide topclubs relatief weinig gebeurde op de transfermarkt. "Beide ploegen zijn redelijk bij elkaar gebleven. Voor nu dan, want dat kan altijd nog veranderen. De markt is nog even open en ik zie in het buitenland bedragen voorbij komen die uiteindelijk ook effect kunnen hebben op de Nederlandse markt als er een soort domino-effect ontstaat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner