30.07.2016 09:45

Van Wolfswinkel: "Gewoon elke week ballen"

Ricky van Wolfswinkel (r.) lacht wat op de training van Real Betis Sevilla met zijn nieuwe teamgenoot Rafael van der Vaart. (18-09-2015)
Ricky van Wolfswinkel (r.) lacht wat op de training van Real Betis Sevilla met zijn nieuwe teamgenoot Rafael van der Vaart. (18-09-2015)

Ricky van Wolfswinkel heeft een duidelijk doel voor ogen nadat hij deze week terugkeerde in de Eredivisie. Nadat hij in 2011 naar het buitenland vertrok wil de spits, die terugkeert bij Vitesse, gewoon lekker veel voetballen.

"Het heeft niet uitgepakt zoals ik voor ogen had, maar dat betekent niet dat ik er niet alles aan heb gedaan", kijkt Van Wolfswinkel met het Algemeen Dagblad naar vooral de laatste jaren in zijn carrière. Bij Sporting CP, dat hem overnam van FC Utrecht, speelde en scoorde de Nederlandse spits nog veel, daarna lukte het niet bij onder andere Norwich City en Real Betis.

Bij laatstgenoemde club kende Van Wolfswinkel als huurling ook geen geweldige periode. "Ik zag iedereen sneuvelen. Van de coach tot en met de technisch directeur. Op een gegeven moment had ik alleen Rafael van der Vaart nog. Dan ga je wel een keer nadenken." Bij Vitesse krijgt Van Wolfswinkel hoogstwaarschijnlijk weer het vertrouwen. Als kind van de club kan hij ook rekenen op de steun van het publiek. "Ik wil gewoon elke week lekker ballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner