30.07.2016 10:10

Vooruitziende blik van Klopp redt Liverpool

Jürgen Klopp zal zichzelf op de schouders kloppen nadat hij deze maand de transfer van derde doelman Alexander Manninger afrondde. De ervaren Oostenrijker kan namelijk meteen aan de bak nu Loris Karius is uitgevallen met een handblessure.

De Duitse goalie, die deze zomer werd overgenomen van 1. FSV Mainz 05, heeft zijn hand gebroken is zal de komende twee maanden niet in actie kunnen komen voor Liverpool. Karius zou dit seizoen de concurrentiestrijd aangaan met Simon Mignolet, waarbij Manninger vanwege gewijzigde regels als nieuwe doelman werd gehaald.

In Engeland was het gebruikelijk om korte uitleenperiodes te gebruiken voor talentvolle spelers, maar de voetbalbond heeft bepaald dat keepers die in Engeland zijn verhuurd niet meer teruggeroepen kunnen worden bij eventuele blessures. Dit zorgde voor problemen bij Liverpool, dat voor het eerste elftal maar twee keepers had met Mignolet en Karius.

Nu laatstgenoemde dus al in de voorbereiding is weggevallen met een zware blessure, is de komst van Manninger zeer gewenst voor Klopp en Liverpool. De club begint op 14 augustus met een topper aan het seizoen in de Premier League, Arsenal is de eerste tegenstander van Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner