30.07.2016 11:11

Zlatan debuteert: "Iedereen wacht hierop"

Na een lang seizoen, met bijbehorend EK, sloot Zlatan Ibrahimović deze week aan bij de spelersgroep van Manchester United. De spits maakt de voorbereiding van zijn nieuwe werkgever in eigen land mee en denkt dat de mensen uitkijken naar zijn eerste minuten.

"Iedereen is aan het wachten op dat moment. Er is veel over gepraat en om mijn officieuze debuut in mijn eigen land te maken voelt geweldig", stelt de superster in gesprek met het clubkanaal. Manchester United reist voor de voorbereiding af naar Zweden en treft daar zaterdagavond Galatasaray. In dat duel kan Ibrahimović zijn eerste minuten maken in het shirt van Manchester United, sinds hij transfervrij overkwam van Paris Saint-Germain.

"Ik denk dat de fans lang hebben gewacht totdat ik terug was en nu wachten ze op het moment dat ze kunnen genieten van niet alleen mij, maar van het hele team. Hopelijk kunnen we de verwachtingen waarmaken, maar aan de andere kant; dit is alleen nog maar de voorbereiding." Zlatan trainde deze week voor het eerst met de spelersgroep mee. De selectie maakte indruk op de goaltjesdief, die met rugnummer 9 aan het seizoen in Engeland begint.

"Het lijken me aardige jongens, met goede vaardigheden. Ze trainen hard en zijn erg gefocust tijdens de training." Ook José Mourinho kan rekenen op lofzang. "Hij is heel direct en concreet. Hij zegt wat hij wil en de spelers stellen zich daar op in. Het zijn eigenlijk alleen maar positieve dingen in mijn eerste dagen bij de club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner