30.07.2016 16:16

De Kogel bij Eagles op jacht naar doelpunten

Leon de Kogel wil ook komend seizoen veel doelpunten gaan maken voor Go Ahead Eagles. Met de club uit Deventer promoveerde hij naar de Eredivisie, waar de spits de doelpuntenregen door wil trekken.

"Ik kan wel begrijpen dat het verwachtingspatroon bij de buitenwacht groot is, maar zelf heb ik daar geen last van", begint de aanvaller met zijn verhaal. "Natuurlijk wil ik ook in de Eredivisie vaak scoren, laten zien dat ik dat niveau aankan. Daarom ben ik bij Go Ahead gebleven. Ik weet wat ik hier heb. Bovendien hebben we het in Deventer ontzettend naar onze zin."

Afgelopen seizoen was hij goed voor 25 treffers in de Jupiler League. "Als centrumspits is het heel belangrijk om aan te voelen waar de bal zal vallen. Daarbij volg ik mijn intuïtie. Je moet daar wel geluk bij hebben. Soms denken mensen misschien: 'wat doet hij nu?'. Maar als ik de bal dan binnen schiet, zullen ook zij hosanna roepen. En dan kan ik daar enorm van genieten", vertelt hij aan De Stentor.

Naar eigen zeggen heeft hij komend seizoen nog genoeg punten om zichzelf in te verbeteren. "Sowieso met koppen. Ik ben best lang, maar dat is niet mijn beste punt. Ik moet ook nog sterker aan de bal worden. De kapstok voor het team worden", aldus De Kogel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner