30.07.2016 16:33

"Pas half augustus duidelijkheid Van Ginkel"

Waar Marcel Brands zaterdagmiddag al aangaf te wachten op Marco van Ginkel, heeft zaakwaarnemer Kees Ploegsma dit direct onderstreept. PSV krijgt mogelijk pas over enkele weken duidelijkheid.

"Ik verwacht pas half augustus duidelijkheid", begint de belangenbehartiger van de middenvelder van Chelsea tegenover Voetbal International. "Dat hij niet bij de 24 spelers zat voor het trainingskamp in Oostenrijk, zegt verder niks. Dat is vooraf allemaal besproken. Alle internationals ontbreken in die groep. Trainer Antonio Conte wil Marco na die trip graag nog aan het werk zien en pas daarna neemt Chelsea een beslissing."

"Hij heeft een voorkeur voor PSV", bevestigt Ploegsma. Afgelopen half jaar speelde de spelmaker al op huurbasis in Eindhoven. "Marco heeft daar een heel goed half seizoen gehad en is er vrij zeker van speeltijd. Er is ook belangstelling van andere clubs voor Marco. Eigenlijk ligt hij altijd wel goed in de markt. Hij is een box-to-box-middenvelder met scorend vermogen, daar zoeken veel clubs naar."

"Maar bij buitenlandse clubs is het altijd maar afwachten. Ze beloven van alles, dat gebeurde ook bij AC Milan en Stoke City, maar er is ook snel paniek, al heeft Marco bij Milan en Stoke ook nog best veel gespeeld. PSV biedt echter meer zekerheid. We hebben veel contact met PSV en de club is bereid op Marco te wachten. Ze weten van de hoed en de rand", aldus Ploegsma.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner