02.08.2016 20:32

Leonardo 'serieuze optie' voor FC Eindhoven

Leonardo (r.) in dienst van Ajax in een wedstrijd tegen Hamburger SV. (27-11-2008)
Leonardo (r.) in dienst van Ajax in een wedstrijd tegen Hamburger SV. (27-11-2008)

Leonardo staat voor een terugkeer op de Nederlandse voetbalvelden. De aanvaller traint al een tijdje mee bij FC Eindhoven, maar de clubleiding wil de 33-jarige Braziliaan graag toevoegen aan de selectie voor aankomend seizoen.

Leonardo de Vitor Santiago is momenteel nog herstellende van een meniscusoperatie, maar wil nog graag blijven voetballen. Met trainer Ricardo Moniz heeft de aanvaller al jaren een goede band. Leonardo werkte in het verleden al samen met de oefenmeester bij Ferencváros en Red Bull Salzburg. Volgens Moniz wil de Braziliaan graag aansluiten bij FC Eindhoven, zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Voordat het zover is moeten er nog wel enkele hobbels weggewerkt worden. Zo ligt er nog geen werkvergunning klaar voor Leonardo. Bovendien is er nog niet gesproken over financiën en de eventuele contractduur. De aanvaller wil zelf weinig loslaten over zijn sportieve toekomst, maar heeft zich vooralsnog eerst ten doel gesteld om weer volledig fit te worden.

FC Eindhoven is op zoek naar aanvallende versterkingen. De club denkt Jinty Caenepeel binnenkort kwijt te raken en ziet in Leonardo een goede vervanger. De Braziliaan brengt in ieder geval veel ervaring met zich mee naar het Jan Louwers Stadion. Hij begon zijn profcarrière in 2000 bij Feyenoord en speelde tot 2005 in dienst van de Rotterdammers. Daarna speelde Leonardo nog voor NAC Breda, Ajax, Red Bull Salzburg, Ferencváros, 1860 München en het Australische Newcastle United Jets.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner