03.08.2016 11:45

Twente gaat in gesprek met te 'dure' Eghan

Tannane (l.) en Eghan (r.) met elkaar in een stevig duel om de bal tijdens de wedstrijd Heracles - FC Twente. (21-09-2013)
Tannane (l.) en Eghan (r.) met elkaar in een stevig duel om de bal tijdens de wedstrijd Heracles - FC Twente. (21-09-2013)

De terugkeer van Shadrach Eghan bij FC Twente heeft tot flink wat hoofdpijn gezorgd bij de clubleiding. De club uit Enschede kan het forse salaris van de Ghanese middenvelder eigenlijk niet meer betalen.

Eghan moet als niet-EU-speler een verplicht salaris van 396.000 euro verdienen, maar FC Twente heeft op dit moment niet de middelen om daaraan te kunnen voldoen. "We gaan deze week met Shadrach om de tafel", laat technisch directeur Ted van Leeuwen weten aan TC/Tubantia.

Eghan heeft bij Twente nog een tot medio 2017 doorlopend contract. Begin dit jaar ontstonden er problemen met de werkvergunning van de middenvelder. Deze zou per 7 februari vervallen als hij geen nieuw contract zou tekenen onder de geldende EU-voorwaarden. Daar had Twente echter niet de financiële middelen voor.

De clubleiding van de Tukkers zocht naarstig naar een oplossing en liet Eghan naar Westerlo vertrekken voor een stageperiode. Dat liet op niets uit en het afgelopen half jaar werd de Ghanees verhuurd aan het Noorse Stabæk IF. Dat werd geen succes, aangezien de middenvelder nauwelijks speeltijd kreeg in Scandinavië. Eghan kwam tot vier wedstrijden in dienst van de Noorse club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner