04.08.2016 11:00

Van den Brom: "We moeten het nu afmaken"

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom (l.) en assistent-trainer Leeroy Echteld lopen naar het trainingsveld (27-06-2016).
AZ Alkmaar-trainer John van den Brom (l.) en assistent-trainer Leeroy Echteld lopen naar het trainingsveld (27-06-2016).

AZ Alkmaar-trainer John van den Brom hoopt dat zijn ploeg zich donderdagavond weet te plaatsen voor de laatste voorronde van de Europa League. AZ moet in Griekenland een 1-0 voorsprong verdedigen tegen PAS Giannina.

"We hebben vorige week een prima uitgangspositie gecreëerd", aldus de coach van AZ in gesprek met de NOS. "Niet spectaculair, maar we hebben wel gewonnen en de magische nul gehouden. We moeten het nu afmaken. Je moet altijd uitgaan van de kansen die je krijgt en kijken naar je eigen team. We moeten doorgaan waar we al heel lang mee bezig zijn. Het vertrouwen is er."

AZ deed vorig seizoen ervaring op in de Europa League. Van den Brom hoopt dat die ervaring AZ nu gaat helpen om zich opnieuw te plaatsen. "Uiteindelijk neem je die ervaring mee in je ontwikkeling als speler naar dit soort wedstrijden", vervolgt Van den Brom. "Ik zit donderdag niet op de bank met de gedachte dat ik niet weet wat die jongens gaan doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner