04.08.2016 19:59

Maas: "Blij dat het circus nu gaat beginnen"

Rob Maas kijkt uit naar het begin van het seizoen met SC Cambuur. De nieuwe oefenmeester van de Leeuwarders treft meteen een zware tegenstander: VVV-Venlo.

Maas is de opvolger van de vertrokken Marcel Keizer en wil in Leeuwarden revanche nemen op zijn mislukte periode bij Vitesse. De trainer is blij dat de voorbereiding er weer op zit en de focus kan op het spelen van serieuze wedstrijden. "Ja, dat geldt denk ik voor iedereen. We zijn blij dat het circus weer gaat beginnen en dat het weer echt ergens om gaat. Dat brengt druk met zich mee en het is interessant om te zien hoe we daar mee omgaan", laat Maas weten op de website van de club.

SC Cambuur moet het in de eerste speelronde opnemen tegen VVV-Venlo. Volgens Maas een lastig begin. "Vorig seizoen werden ze tweede in de competitie en dat zegt natuurlijk wel wat. Heb ze een aantal keer zien spelen in de voorbereiding en het is een degelijke, solide ploeg met veel fysieke kracht. Voor ons een mooie opening van het seizoen tegen een goede tegenstander."

De Leeuwarders moeten het vrijdagavond in ieder geval doen zonder de geblesseerde Jordy van Deelen, die overkwam van FC Emmen. "Hij is gelukkig wel op de weg terug en het is ook niet uitgesloten dat hij morgen op de bank zit, maar hij zal niet starten", reageert Maas. "Voor de rest staan we er aardig op en denk ik dat we er klaar voor zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner