05.08.2016 11:27

Ferdinand vindt Pogba 120 miljoen waard

Al maanden gaan de geruchten dat Manchester United vele miljoenen wil neerleggen voor Paul Pogba. Het transferbedrag zou rond de 120 miljoen liggen. Volgens Rio Ferdinand, oud-speler van Manchester United, is de Fransman dit bedrag meer dan waard.

"Ik praat met Paul, ik ken hem. Voor hem gaat het om het voetbal, niet om het geld. Toen ik naar Manchester United kwam, ging het ook niet om het geld. Ik wilde dingen weten over Ryan Giggs en Roy Keane. Zo is Paul ook, hij is gek op voetbal. Het gaat om beter worden en de beste zijn", legt Ferdinand uit in gesprek met de Daily Mirror.

Ferdinand vergelijkt de komst van Pogba met zijn eigen transfer naar de Engelse topclub: "Toen ik kwam werd er gezegd dat ik wel erg duur was voor een verdediger. In twaalf jaar werden we echter zes keer kampioen, dan valt het wel mee. Als Paul 120 miljoen euro kost en in tien jaar tijd wordt hij vijf keer kampioen, dan was het een goede transfer."

"Voor 120 miljoen euro wil je iemand die het spel kan dicteren, iemand die wedstrijden alleen kan winnen, iemand die het team over de streep kan trekken. Kan hij zo'n speler worden? Dat denk ik wel. Is hij 120 miljoen euro waard? Tja, is iemand sowieso dertig miljoen euro waard? Manchester United haalt veel geld binnen uit de commerciële activiteiten, daarom kunnen ze het betalen", besluit de oud-verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner