05.08.2016 14:09

Jenssen staat voor debuut: "Pittige wedstrijd"

Ruben Yttergård Jenssen, de nieuwe Noorse aanwinst van FC Groningen, kijkt uit naar zijn officiële debuut. In het eigen Noordlease Stadion trapt de middenvelder af tegen Feyenoord, die zin heeft in de confrontatie met de Rotterdammers.

"Een debuut is speciaal, maar over het algemeen geldt dat altijd voor een eerste wedstrijd van het seizoen", stelt de 28-jarige Noor op de website van FC Groningen. "We hebben er veel zin in en moeten de emoties onder controle houden. Ik heb Feyenoord vorige week op televisie gezien en ze speelden vooral de tweede helft heel goed. Het wordt een pittige wedstrijd, maar we hebben een fit team en zijn er helemaal klaar voor."

Jenssen kwam over van het 1. FC Kaiserslautern. Duitsland staat bekend om zijn harde aanpak in de voorbereiding, maar de middenvelder zag niet veel verschillen. "Het is min of meer gelijk. We hebben de laatste weken heel hard gewerkt en veel getraind. We hebben een goede voorbereiding gehad en ik heb me vanaf het eerste moment ontzettend welkom gevoeld in Groningen. Ook op het veld begrijpen mijn teamgenoten en ik elkaar al goed."

Ploeggenoot Etiënne Reijnen heeft ook weer zin om met het nieuwe seizoen te beginnen. "Eindelijk gaat het beginnen. Die oefenwedstrijden zijn nuttig, maar het gaat om de competitie. We hebben goed getraind en veel energie in de voorbereiding gestoken. We zijn fit, dat moet ook wel zijn zo’n voorbereiding. Feyenoord heeft een goede selectie, maar dat hebben wij ook. We moeten vooral naar onszelf kijken. Groningen-uit is voor niemand een gemakkelijke wedstrijd en we gaan uit van onze eigen kracht. We zullen veel energie leggen in deze wedstrijd", vertelde de verdediger.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner