05.08.2016 14:19

Ambitieuze Erwin Mulder: "Europees voetbal"

Doelman Erwin Mulder tijdens de fotopersdag van sc Heerenveen. (16-07-2015)
Doelman Erwin Mulder tijdens de fotopersdag van sc Heerenveen. (16-07-2015)

SC Heerenveeen start zondagmiddag om 14.30 uur met een uitwedstrijd tegen AZ aan het nieuwe seizoen. Als het aan doelman Erwin Mulder ligt, pakt zijn ploeg de volle buit in Alkmaar. Het moet een opmars zijn voor een moei seizoen, waarin de keeper van de Friezen de lat hoog legt.

"Ik vind dat Heerenveen altijd voor Europees voetbal moet gaan. Ik heb het vorig jaar ook gezegd en toen riepen mensen van 'die is niet goed', maar ik denk er nog hetzelfde over", meent de sluitpost op de website van sc Heerenveen. Mulder denkt dat de ploeg er beter voor staat dan vorig jaar. "Veel jonge jongens zijn gebleven en zijn een jaar verder in hun ontwikkeling. In die zin denk ik dat we gegroeid zijn."

Met de voorbereiding die achter de rug is, heeft Mulder veel vertrouwen. "De patronen waar we op trainen worden steeds beter zichtbaar en we hebben enkele goede resultaten gehaald in oefenwedstrijden. Tegen Anderlecht speelden we een groot gedeelte met tien man, maar tot die rode kaart deden we goed mee, terwijl Anderlecht gewoon een hele grote club is in België. Ik denk dat we er redelijk goed opstaan, natuurlijk is de fine-tuning er nog niet, de automatismen moeten nog komen, maar ik verwacht dat je die in het verloop van het seizoen zeker terug gaat zien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner