06.08.2016 15:56

Vreman laat zoon debuteren bij De Graafschap

Jurre Vreman (m.) debuteert bij De Graafschap. Vader Jan Vreman (r.) brengt zijn zoon in het veld voor Jan Lammers. (05-08-2016)
Jurre Vreman (m.) debuteert bij De Graafschap. Vader Jan Vreman (r.) brengt zijn zoon in het veld voor Jan Lammers. (05-08-2016)

Jurre Vreman maakte vrijdagavond zijn debuut voor De Graafschap. Trainer Jan Vreman bracht zijn pas achttienjarige zoon in de slotfase van de wedstrijd tegen FC Eindhoven (4-1 winst) in het veld.

"Natuurlijk is het mooi om hier op De Vijverberg te debuteren. Daar heb je het acht jaar voor gedaan", blikte de tiener na afloop terug met Omroep Gelderland. De jonge Vreman moest in de tachtigste minuut invallen, omdat centrale verdediger Jan Lammers nog altijd kampt met de naweeën van een hersenschudding.

"Ik had er wel rekening mee gehouden dat Lammers niet meteen negentig minuten kon maken, omdat het zijn eerste wedstrijd is", doelt Vreman op de blessure die zijn teamgenoot maanden langs de kant hield. "Toen het eenmaal zover was, kwam het toch onverwacht. Ik had eigenlijk wel verwacht dat ik heel zenuwachtig zou zijn, maar toen ik inviel moest ik snel schakelen en dacht ik daar niet meer aan."

"Of mijn vader nog iets tegen me zei? Ja: succes. Ik weet dat er een bepaalde druk op staat, omdat hij mijn vader is. Maar daar kan ik prima mee omgaan", aldus een tevreden Vreman junior. De Graafschap maakte vrijdagavond een uitstekende indruk op de eigen Vijverberg tegen FC Eindhoven. De Doetinchemmers waren veel te sterk voor de nummer vier van het afgelopen seizoen en wonnen met duidelijke cijfers: 4-1.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner