06.08.2016 18:05

Petrović met vier debutanten in de basis

Kort na de openingstreffer van AZ maakt Tom Beugelsdijk (l.) er met het hoofd 1-1 van tijdens ADO Den Haag - AZ. Mike Havenaar viert het doelpunt mee. (21-04-2016)
Kort na de openingstreffer van AZ maakt Tom Beugelsdijk (l.) er met het hoofd 1-1 van tijdens ADO Den Haag - AZ. Mike Havenaar viert het doelpunt mee. (21-04-2016)

Het Eredivisie-seizoen begint zaterdagavond voor ADO Den Haag. En nieuwe trainer Željko Petrović heeft maar liefst vier nieuwe namen in zijn basisopstelling. Ook bij de tegenstander, Go Ahead Eagles, zijn enkele debutanten te ontdekken.

Bij ADO Den Haag zijn er vooral achterin nieuwe namen na het vertrek van Gianni Zuiverloon, Vito Wormgoor en Timothy Derijck. Ernestas Šetkus, overgekomen van Sivasspr, staat onder de lat, want ook Martin Hansen, vorig seizoen nog de maker van het werelddoelpunt in de eerste ronde, is vertrokken. Natuurlijk staat in de hart van de verdediging nog altijd Tom Beugelsdijk. Hij vormt een duo met nieuweling Thomas Meißner. De backs zijn José San Román, overgekomen van Huracán, en Wilfried Kanon. Op het middenveld moeten debutanten Tom Trybull, overgekomen van Greuther Fürth, en oude bekende Aaron Meijers en Édouard Duplan de dienst uitmaken. Voorin moeten Ruben Schaken en Gervane Kastaneer, terug van zijn verhuurperiode bij FC Eindhoven, de spits Mike Havenaar voorzien van voorzetten.

Na één jaar afwezigheid is Go Ahead Eagles weer terug op het hoogste niveau. Trainer Hans de Koning laat nieuwelingen Sander Fischer, Kevin Brands, Joey Suk en Henrik Ojamaa direct in de basis starten. Voor de rest de bekende namen zoals onder andere doelman Theo Zwarthoed, Sander Duits, Robin van der Meer en natuurlijk Leon de Kogel.

De wedstrijd is vanaf half zeven hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner