07.08.2016 09:19

Hake: "Hakim kan niet alles in zijn eentje"

Hakim Ziyech (l.) en René Hake (r.) voeren overleg tijdens de competitie-wedstrijd FC Twente - Feyenoord. (10-04-2016)
Hakim Ziyech (l.) en René Hake (r.) voeren overleg tijdens de competitie-wedstrijd FC Twente - Feyenoord. (10-04-2016)

René Hake boekte met zijn FC Twente een valse start in de Eredivisie. De Tukkers verloren in eigen huis met 1-2 van Excelsior. Sterspeler Hakim Ziyech speelde geen opvallende wedstrijd, maar dat heeft volgens Hake niets te maken met zijn naderende vertrek.

"Dit is zwaar teleurstellend", vertelde Hake na afloop van de verloren wedstrijd tegenover FOX Sports. Twente stond al binnen het kwartier op achterstand in de eigen Grolsch Veste. "We begonnen heel slecht aan de wedstrijd. We waren niet in staat om iets te creëren. We waren totaal niet dreigend. De bal viel nog goed, maar een gelijkspel zou onterecht zijn geweest. We zullen gewoon beter moeten spelen, want je kunt niet de hele wedstrijd opportunistisch spelen. Het is heel teleurstellend dat we niets hebben teruggezien van de laatste drie wedstrijden in de voorbereiding."

Ook Ziyech kon zich tegen Excelsior niet onderscheiden en speelde een kleurloze wedstrijd. "Hakim zat duidelijk niet in de wedstrijd. Maar Hakim kan ook niet alles in zijn eentje", stelt een zichtbaar teleurgestelde Hake. De oefenmeester erkent dat de 23-jarige Ziyech op dit moment meer aan zijn hoofd heeft. "Het lijkt me duidelijk dat hij bezig is met een transfer, maar ik heb geen enkele reden tot klagen. Hij geeft zich volledig tijdens trainingen en wedstrijden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner